Før turen


Flybillet
Vi købte flybillet hos SAS. Den kostede 6459 kr. tur/retur for et direkte fly mellem København og Beijing. Rejsetid ca. 9 timer. Tidsforskel 6 timer.


Visum
Vi ansøgte personligt på den kinesiske ambassade. Et single-entry visum for 3 måneder kostede 200 kr. Pga. strammere visumregler op til OL, skulle vi udover flybillet fremvise en hotelreservation. Man skal ikke søge for tideligt, da det gælder fra den dag, du får det - men selvfølgelig heller ikke for sent. Det tog ca. 1 uge at lave vores visum.


Rejseforsikring
Vi købte en ungdomsrejseforsikring (under 35 år) hos Gouda.
Den kostede 798 kr. for 31 dage. Vi fik heldigvis ikke brug for den.



Vaccinationer
Vi fik ingen vaccinationer, da vi bl.a. havde Hepatitis A + B i forvejen. Behovet afhænger af, hvor længe man rejser, hvordan og i hvilke områder. Statens Serum Institut vejleder om vaccinationer til rejser i udlandet.


Budget
Vi brugte i alt ca. 18.000 kr.
- Flybillet, rejseforsikring, visum ca. 8.000 kr.
- Leveomkostninger i en måned ca. 10.000 kr. (ca. 335 kr. pr. dag)
- Udgifter derhjemme?

Vi mener, at det kan gøres billigere, hvis man bor på backpackerhostels og tager bus og tog. Vi boede på gode hoteler (ca. 200 kr. for et dobbelt-værelse), rejste med fly 3 gange (ca. 700-1000 kr. pr. tur) og købte meget nyt tøj.



Gode råd
- En guidebog med bynavne osv. på kinesisk er vigtig, da mange ikke taler engelsk. Vi anbefaler Lonely Planet bl.a. pga. gode beskrivelser af transportmuligheder.
- Tag altid et visitkort på hotellet, så du kan give det til taxachauffører.
- Det er let at hæve kontanter i bankautomater med et Visakort.
- Husk at få din tlf.svarer slået fra i perioden, da det kan blive dyrt.
- Pak ikke for meget tøj, da der er mange shoppingcentre med billigt tøj (små tøjstørrelser kan dog være et problem). I butikker står der fx 3 på udsalgsskiltene, dvs. at prisen ganges med 0,3
= 70% rabat.
- Prut om prisen. Hoteller giver bl.a. rabat, når du bor der i flere dage.
 
 
Free Web Hosting